1. Cereale care conțin gluten, și anume: grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelta, grâu dur sau hibrizi ai acestora și produse derivate, exceptând:
(a) siropurile de glucoză obținute din grâu, inclusiv dextroza
(b) maltodextrine obținute din grâu
(c) siropurile de glucoză obținute din orz
(d) cerealele utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă
Cușcuș, Bundás Kenyér, Salată Euphoria, Salată de Boeuf ca pe vremuri, Salată „Mai adă una”, Salată de icre, Supă de pui cu tăieței, Babgulyás, Babgulyás în pită, Somn rumenit în farfurie tolănit, Papricaș de pui zglobiu Ciocănele aurii, Baghețele de pui crocante, Pulpe de rață rumenite la cuptor, Ceafă țigănescă la jar, Chifteluțe cuvioase, Gulyás de vită cu găluște, Șnițel de vită, Cotlete de berbecuț, Loște ca la mama acasă, Biftec tartar servit cu măduvă de os, Palaneț cu brânză, ceapă verde și smântână, Brigada Măruntaie, Palaneț cu cârnați de casă și ceapă călită, Palaneț cu varză călită, Brioșă în ou, Palaneț cu prune, Pita casei, Gundel palacsinta, Ștrudel autentic, Papanași ropogoși, Somlói galuska.
2. Crustacee și produse derivate:
Platou pescăresc, Midii în sos de vin alb.
3. Ouă și produse derivate:
Platou Desaga, Ciorbă de șălate, Omletă tradițională, Papară vegetariană, Papara cosașului, Ochii lui Popeye, Bundás Kenyér, Salată Euphoria, Salată de Boeuf ca pe vremuri, Salată „Mai adă una”, Lapte de pasăre, Babgulyás, Babgulyás în pită, Ciorbă de burtă, Ciorbă de perișoare, Baghețele de pui crocante, Chifteluțe cuvioase, Gulyás de vită cu găluște, Șnițel de vită, Biftec tartar servit cu măduvă de os, Brioșă în ou, Gundel palacsinta, Ștrudel autentic, Papanași ropogoși, Somlói galuska, Arsă și delicioasă.
4. Pește și produse derivate, exceptând:
(a) gelatina de pește folosită ca substanță suport pentru preparatele de vitamine sau de carotenoide
(b) gelatină de pește sau ihtiocolul folosit(ă) la limpezirea berii sau a vinului File de păstrăv, File de șalău, File de somn, Platou pescăresc, Salată de „drum lung”, Păstrăv tăvălit, Șalău „Nu mă uita”, Somn rumenit, în farfurie tolănit.
5. Arahide derivate:
Salată vegetariană, Gundel palacsinta, Somlói galuska.
6. Soia și produse derivate
(a) uleiul și grăsimile de soia complet rafinate
(b) amestecul natural de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D-alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obținuți din soia (c) fitosteroli și esteri de fitosterol derivați din uleiuri vegetale extrase din soia (d) esterul de stanol vegetal produs din steroli, obținuți din uleiuri vegetale extrase din soia
7. Lapte și produse derivate:
Antricot de vită, Mușchi de vită, Tomahawk, T-Bone, Cartofi piure, Mazăre soté, Mix de ciuperci, Hribi trași la tigaie cu usturoi, pătrunjel și unt, Mămăligă la gratar, Platou Desaga, Curcan întreg la cuptor, Papară vegetariană, Papara cosașului, Omletă tradițională, Ochii lui Popeye, Bundás Kenyér, Salată Euphoria, Ciorbă de șălate, Ciorbă de burtă, Ciorbă de perișoare, Păstrăv tăvălit, Șalău „Nu mă uita”, Somn rumenit, în farfurie tolănit, Papricaș de pui zglobiu, Pui rumenit la ceaun, Ficăței de pui cu ceapă, Pulpe de rață rumenite la cuptor, Ciolan „de-ți lasă gura apă”, Cărniță la garniță, Piept de porc cu varză călită, Chifteluțe cuvioase, Sarmale durdulii, Șnițel de vită, Delicatese tradiționale, Cotlete de berbecuț, Tocăniță din mix de ciuperci de pădure, Taci și înghite, Loște ca la mama acasă, Biftec tartar servit cu măduvă de os, Brioșă în ou, Palaneț cu brânză, ceapă verde și smântână, Palaneț cu cârnați de casă și ceapă călită, Gundel palacsinta, Ștrudel autentic, Papanași ropogoși, Somlói galuska, Arsă și delicioasă, Lapte de pasăre, Varză à la Cluj.
8. Fructe cu coajă lemnoasă, adica: migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), nuci Caju (Anacardiumoccidentale), nuci Pecan Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch, nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia și nuci de Queensland (Macadamia ternifolia), precum și produse derivate, exceptând fructele cu coajă utilizate pentru fabricarea distilatelor sau a alcoolului etilic de origine agricolă: Salată vegetariană.
9. Țelină și produse derivate:
Salată de Boeuf ca pe vremuri, Salată „Studențească”, Supă de legume, Supă de pui cu tăieței, Babgulyás, Babgulyás în pită, Supă țărănească de vită, Ciorbă de burtă, Ciorbă de perișoare, Gulyás de vită cu găluște.
10. Muștar și produse derivate:
Cârnați de casă, Cârnați picanți, Cârnați de bere, Mici, Platou „O burtă de bere”, Salată Euphoria, Salată vegetariană, Salată de murături, Biftec tartar servit cu măduvă de os.
11. Semințe de susan și produse derivate:
Salată Euphoria, Salată vegetariană.
12. Dioxidul de sulf și sulfiții în concentrații mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/L în SO2 total trebuie calculați pentru produsele gata pentru consum sau reconstituite în conformitate cu instrucțiunile producătorilor: Vinuri roșii.
13. Lupin și produse derivate
14. Moluște și produse derivate:
Midii în sos de vin alb, Platou pescăresc.